Een van de kledingstukken die bijna iedere man en soms ook jongen in zijn kledingkast heeft hangen is een wit overhemd. Dit is ook niet heel erg gek. Een wit overhemd is namelijk voor veel gelegenheden een ideaal kledingstuk. Wanneer je er bijvoorbeeld wat netter uit wil zien voor een belangrijke presentatie. Of chique uiteten wil gaan en er wat formeler uit wil zien. Of bij een bruiloft of een kerstdiner waar iedereen zijn best doet om er leuk uit te zien. Of gewoon iedereen dag naar het werk. Er zijn veel momenten dat een wit overhemd goed van pas kan komen. Je kan een wit overhemd gewoon op een spijkerbroek of pantalon dragen. Maar een wit overhemd kan ook heel erg goed onder een pak gedragen worden. Wanneer je bijvoorbeeld een zwart of donkerblauw pak hebt, geeft dit een goed contrast met het witte overhemd. 

 

Hoe kies je het juiste witte overhemd

Omdat een wit overhemd dus echt een heel handig kledingstuk is om in je kast te hebben hangen, is het handig als je er eentje koopt die je lekker vindt zitten. Je wil namelijk dat als je het witte overhemd aan doet op een van deze gebeurtenissen, dat je je er dan wel comfortabel in voelt. Om het juiste overhemd te vinden zal er in dit artikel een aantal tips gegeven worden. Om te beginnen is het handig om te weten wat voor vorm je zoekt. Wanneer je een slank lichaam hebt is het handig om een slim fit overhemd te nemen. Maar wanneer je juist wat steviger bent, wil je ook dat je overhemd mooi zit. In dat geval kan je gaan voor bijvoorbeeld een body fit. Je wilt er in ieder geval voor zorgen dat het overhemd goed aansluit, dus hij moet niet te wijdt vallen, maar ook niet heel strak zitten zodat de knoopjes open staan. 

 

De mouwlengte

Wanneer je weet welk model overhemd goed bij je past, kan je naar materiaal gaan kijken. Materiaal is vaak ook een persoonlijke voorkeur, wat vind je mooi en wat zit er lekker. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een strijkvrij katoen. Deze hoef je niet te strijken omdat ze niet kreuken. Zo kan je zelf kiezen wat er bij je past. Als laatste optie kan je ervoor kiezen om extra lange of juist kortere mouwen te nemen. Dit hangt af van je armlengte, je wil namelijk dat het witte overhemd goed aansluit bij je armen. Op deze manier zal je je goed voelen in een goed passend wit overhemd.