Giethars, ook wel bekend als epoxyhars of kunsthars, wordt steeds populairder als hobby- en kunstmateriaal. Met deze veelzijdige hars kun je prachtige creaties maken, zoals sieraden, decoraties en zelfs meubels. Een bijzondere toepassing van giethars is resin art, waarbij de hars wordt gebruikt om kunstwerken te maken met diepe, glanzende lagen en kleurrijke effecten. We kennen allemaal de tafels wel waarin een waterval-effect is te zien doordat blauwe giethars tussen verschillende delen van een ruwe plank wordt gegoten.

Wat is resin art?

Resin art is een kunstvorm waarbij giethars wordt gebruikt om unieke en kleurrijke kunstwerken te maken. Door kleurstoffen en pigmenten aan de hars toe te voegen, ontstaan er prachtige effecten en diepe lagen die de aandacht trekken. Resin art wordt vaak gebruikt om abstracte kunstwerken te maken, maar ook realistische afbeeldingen zijn mogelijk. Het mooie van resin art is dat je kunt experimenteren met verschillende kleuren en technieken, waardoor elk kunstwerk uniek wordt. Je kunt resin art ook gebruiken om kleine items in te gieten. Zo kun je de eerste schoentjes van je kindje voor eeuwig bewaren in een mooie vorm gevuld met hars.

Hoe maak je een kunstwerk met giethars?

Om te beginnen met resin art, heb je een aantal materialen nodig. Natuurlijk heb je giethars nodig, maar ook kleurstoffen, pigmenten, een mengbeker, een roerstaaf en een mal om de hars in te gieten. Ook kun je gebruik maken van diverse tools, zoals een föhn, om de hars te laten bewegen en mooie effecten te creëren.
Begin met het afmeten van de juiste hoeveelheid giethars en hardener. Meng dit goed door elkaar volgens de instructies van de fabrikant. Voeg vervolgens kleurstoffen en pigmenten toe naar wens. Je kunt kiezen voor één kleur of juist meerdere kleuren combineren voor een uniek effect. Giet de giethars in de mal en gebruik de roerstaaf om het goed te verdelen. Nu is het tijd om te experimenteren! Gebruik de föhn om de hars te bewegen en te laten vloeien, zodat je mooie lagen en effecten krijgt. Als je tevreden bent met het resultaat, laat de hars dan uitharden volgens de instructies van de fabrikant.

Hoe kom je aan alle materialen?

Je hebt nogal wat nodig om mooie kunst te maken. Gelukkig hoef je daar niet stad en land voor af te lopen. Je kunt alles gewoon online bestellen bij Mr. Boat. Je bestelt daar niet alleen de giethars, maar ook de mallen die je kunt gebruiken om de meest bijzondere kunstwerken te maken.