Je hebt eindelijk jouw droomhuis gekocht, maar de vloer zit je toch niet helemaal lekker. Het zorgt er misschien wel voor dat het huis daardoor niet af is. Een vloer is een echte blikvanger in huis. Het is daarom goed om genoeg aandacht te besteden aan de keuze voor een nieuwe vloer. Als je een nieuwe vloer in je huis wilt, is het belangrijk om goed te weten wat er allemaal mogelijk is. Er zijn verschillende soorten vloeren die je kunt kiezen, en elk heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Een vloer is een belangrijk onderdeel van elk huis of appartement. Het is niet alleen het fundament waarop je de meubels plaatst, maar je vloer kan ook een grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling van het huis. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over welke vloer bij jouw woning past.

Er zijn verschillende soorten vloeren, zoals houten vloeren, tegels of laminaat. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Houten vloeren bijvoorbeeld, zijn mooi en elegant, maar kunnen gevoelig zijn voor krassen en deukjes. Tegels zijn makkelijk te onderhouden en slijtvast, maar ze kunnen koud aanvoelen. Laminaat is zeer goed betaalbaar en makkelijk te onderhouden, en pvc vloeren zijn weer zeer goed geschikt in combinatie met vloerverwarming. Genoeg dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe vloer. In deze blog bespreken we de vloeren die momenteel het meest worden gebruikt onder de Nederlandse huishoudens, namelijk pvc vloeren en laminaatvloeren. 

Pvc vloeren 

Naast dat PVC heel erg veel gebruikt wordt in bijvoorbeeld behang, buizen en elektrische bedrading, worden pvc vloeren tegenwoordig gezien als een van de meeste populaire vloeren op de markt. De vloeren zijn geluiddempend en zeer goed geschikt om te gebruiken met vloerverwarming. Pvc vloeren zijn vochtbestendig. Dit zorgt ervoor dat een pvc vloer van laminaatenparket.nl makkelijk schoon te houden is en dus makkelijk is in onderhoud. Veel Nederlandse huishoudens hebben tenslotte de behoefte om er niet te veel mee bezig te hoeven zijn. 

Laminaatvloeren

Pvc vloeren en laminaatvloeren zijn allebei makkelijk te onderhouden. Bovendien is laminaat ook nog eens zeer duurzaam en wordt het aangeboden in erg veel verschillende soorten stijlen. Laminaatvloeren zijn er in verschillende diktes, kleuren en designs. Daarnaast is een laminaatvloer ook nog eens relatief goedkoop, wat ze aantrekkelijk maakt voor mensen met een beperkt budget. Laminaatvloeren van hoogwaardige kwaliteit zijn er van verschillende topmerken. Denk bijvoorbeeld aan een laminaatvloer van Balterio, Berry Alloc, Quickstep en Meister.