Webdesign Blog FAQ Vacatures DOTworks Sitemap Contact

Content management (CMS)

U bent hier: Webdesign / Internet / Content management (CMS) / Content management (CMS)

Content management (CMS)

Als eerste willen wij het woord CMS verklaren. Het woord CMS staat voor Content Management System (Nederlands: Content Beheer Systeem).

Ons beheersysteem van ons gaat veel verder dan het alleen toevoegen van content (= teksten, plaatjes, video's etc.)! Bij DOTworks krijgt u een door ons zelf geproduceerd beheersysteem. Dit heeft veel voordelen:

Maatwerk

Als eerste is het systeem door ons ontwikkeld. Mocht u het systeem willen uitbreiden of versimpelen dan kan dit. Wij hebben geheel in de hand hoe het functioneert en wat de functies zijn. Uw invloed is erg groot.

Beveiliging

Veel bedrijven bieden een standaard CMS systeem aan. Deze websites zijn niet uniek. Elke website die is gebouwd met zo'n systeem heeft dezelfde opbouw en structuur. Veelal is het systeem dat wordt gebruikt Open Source is. Open Source wil zeggen dat iedereen het gratis mag gebruiken en uitbreiden. Iedereen bezit de complete code en dit brengt grote beveiligingsrisico's met zich mee. Hierbij kunt u denken aan:

  1. Beveiligingslekken. Doordat iedereen meewerkt aan de ontwikkeling van dit soort systemen zijn er veel zaken ontworpen door beginnende scripters. Beveiligingslekken zijn hiervan het gevolg.
  2. Kwaadwillende bezoekers kennen de code en kunnen gemakkelijk de lekken opsporen en de content van uw website is dan niet meer veilig.

Om deze redenen heeft DOTworks al vanaf het begin een eigen systeem gecreëerd. Wij onderhouden dit systeem dagelijks om optimale veiligheid te garanderen. Omdat wij het systeem zelf ontwikkelen (en de code dus niet openbaar is) werkt een eigen beheersysteem gewoonweg veel veiliger en kan veel problemen voorkomen.

Snelheid

Doordat wij ons eigen systeem hebben ontwikkelt hebben wij alle onderdelen van dit systeem zelf in de hand. Wij zorgen er dus voor dat het systeem geen onnodige aspecten bevat en het complete systeem snel wordt geladen. Veel Open Source websites laden traag omdat het systeem door de jaren heen steeds groter wordt.

Zoekmachine optimalisatie

Bij het ontwikkelen houden wij rekening met de zoekmachine richtlijnen. Deze richtlijnen verwerken wij door in ons beheersysteem. Met ons systeem bent u verzekert van actuele code die schoon wordt opgeslagen. Ook aan de websites van klanten verwerken wij de richtlijnen gemakkelijk door. De content wordt opgeslagen in een database en is dynamisch. Wij werken aan uw website en het beheersysteem zonder dat u hier overlast van heeft. Zoals het hoort.

Probeer ons beheersysteem vandaag nog uit en neem contact met ons op voor uw eigen beheersysteem.

 

Wilt u ook gevonden worden in Google?

Meer informatie?
Afspraak maken?
Offerte Onvangen?
Vrijblijvend advies?
content management (CMS)

Twitter

Houd DOTworks in
de gaten via het
social medium (?) Twitter.

Andere bezoekers zochten op: